Щампован бетон

Чрез отпечатване на матрици в прясно излетия бетон, можете да постигне невероятни имитации от най-висок клас и вид с разнообразни художествени акценти на текстури от камък, тухли, калдъръмени настилки на много по-ниска цена от същите изделия изградени от естествени материали

Щампован бетон, се наричат и текстурирани или отпечатани бетони.

Щампован бетон

Щампован бетон – имитация на плочи от дялан камък

Моделите могат да бъдат с най-различни форми имитиращи рустикови камъни, шисти и плочи, теракот, тухла и дори дърво. Идеален е за разкрасяване на басейни, пътища, алей, канавки, тротоари, дворове и вътрешни площадка. Идеалният избор за настилка е щампован бетон.

Щампованият бетон се превърна в популярен избор за много клиенти, тъй като предлага богат избор на цветове и модели и най важното – неговата по-голяма издръжливост на всякакви атмосверни влияния пред настилките от естествени материали.

Друг фактор, който допринася за популярността му е неговата цена. Цената на щампован бетон често е значително по-ниска, отколкото на естествените материали.

Бетона е идеалното решение за създаване на икономически ефективен реплики на по-скъпи материали, без да се различават от естествения автентичен вид. При избора на цветове винаги може да се съобрази със съществуващия вече ландшафт на жилището или обекта.

Щампования бетон може да се приложи и за изграждането на много сложни проекти със стъпала, фонтани, басейни, барбекюта. Щампованият бетон може да се използва и в комбинация с други декоративни бетонни елементи. Популярните модели най-вече са рустикови тухли, калдъръмени и паважни настилки и шестоъгълни плочки, дялани камъни и скали.